Gymnastiek- en dansvereniging
UNIDO
Gina Geerdink

Gina Geerdink

Bestuur ledenadministratie, penningmeester

Over Gina is al heel lang bestuurslid van GV Unido, namelijk sinds 2002. Eerst was zij algemeen bestuurslid, maar in de loop der jaren heeft zij alle functies gehad. Ze is van alle markten thuis. Op dit moment verzorgt zij de ledenadministratie, is zij penningmeester en contactpersoon voor de leiding van de dansafdeling.

“Ik probeer zo goed mogelijk bij te houden wie er lid is en in welke groepen iedereen zit.”. Dit lukt haar natuurlijk niet alleen. Hiervoor werkt ze nauw samen met de leiding en heeft ze ook de hulp van de leden zelf nodig. Ze verzamelt de informatie van de leden mede via de inschrijfformulieren en verwerkt deze in een digitaal programma. Ook zorgt zij ervoor dat de leiding elke maand de juiste ledenlijsten krijgen. Als penningmeester verzorgt zij de boekhouding van de vereniging. Er wordt jaarlijks een financieel verslag geschreven en tijdens de jaarvergadering wordt dit gecontroleerd door de kascommissie, welke bestaat uit twee leden van de vereniging.

Naast haar functies in het bestuur, waar zij wekelijks mee bezig is, is zij zelf ook al jarenlang lid van de vereniging. Zij is op haar zesde jaar gestart met gymnastiek. Op dit moment is zij lid van de dames jazz en steps groepen.

Marije Geerdink

Marije Geerdink

Dansleiding dance, showdance, streetdance

Over Marije assisteerde al vijf jaar bij verschillende danslessen voordat zij, sinds 2019, zelfstandig is gaan lesgeven bij GV Unido. Zij geeft de jongste dansgroepen les en doet dit altijd met veel plezier. Ook beheert zij de social media van de vereniging. Marije heeft de opleidingen Gymnastiek Assistent niveau 1 en Jazzdans Assistent Leider niveau 2 afgerond bij de KNGU.

“Ik vind het lesgeven super om te doen! Toen ik begon met assisteren had ik direct door dat ik het heel leuk vind om met kinderen om te gaan, maar ook om ze te zien groeien. Door het assisteren en lesgeven bij Unido ben ik ook de Pabo gaan doen en geef ik niet alleen les aan dansgroepen, maar ook in het basisonderwijs.”.

Ook Marije is al vanaf jonge leeftijd lid van Unido. Zij is in 2006 begonnen met gym en heeft een poos op turnen gezeten. Uiteindelijk is zij gaan dansen. Zij heeft ook een periode in een aantal wedstrijdteams gedanst waarmee ze onder andere mee heeft gedaan aan het NK en Shell We Dance. Op dit moment danst zij nog steeds in de 16+ groep bij Unido!

Marije Hölscher

Marije Hölscher

Dansleiding jazz

Over Sinds 2013 is Marije dansleiding bij GV Unido. Zij geeft hier op maandagavond de jazz lessen en doet dit naast haar baan als gezondheidszorgpsycholoog binnen de volwassenenpsychiatrie. Ook beheert Marije de website van de vereniging.

Marije komt oorspronkelijk uit Emmer-Compascuum en is zelf ook jarenlang lid geweest van Unido. Zij is in 1995 begonnen met peutergym en is als kleuter begonnen met dansen. Zij heeft jazz lessen gevolgd, maar ook enkele moderne lessen, bij verschillende dansscholen in Drenthe en Groningen. Haar jazz lessen hebben dan ook een ‘modern sausje’.

“Ik vertel graag een verhaal met de dansen die ik maak en hoop hiermee mensen te kunnen raken, inspireren of tot beweging te brengen. Ik vind het fantastisch om te zien hoe jong en oud kunnen genieten van dans en ben erg trots op de toppers die ik les mag geven!”.

Simone Koops

Simone Koops

Bestuur secretariaat

Over Simone is sinds 2018 onderdeel van het bestuur van GV Unido. Eerst was zij algemeen bestuurslid, maar sinds oktober 2020 heeft zij het secretariaat op zich genomen. Zij verzorgt de notulen van de vergaderingen, coördineert de administratie van de vereniging, onderhoudt contact met externe organisaties en instanties, onder andere met de KNGU en de gemeente, en is contactpersoon voor de leiding van de gymafdeling.

“Ik ben bij het bestuur gegaan om de vereniging te helpen. Ik vind het leuk om dingen samen te organiseren. Ik sta altijd open voor leuke ideeën en ben te benaderen als iemand vragen of opmerkingen heeft.”.

Zelf is Simone ook lid van de vereniging. Eerder was zij al lid van 2013 tot 2017 van de dames jazz. Helaas moest zij destijds stoppen. Het jaar dat zij geen lid is geweest, is zij nog wel betrokken geweest bij de vereniging. Haar dochter zit ook op gym en dansen bij Unido. Toch miste ze zelf ook het dansen! Kort nadat Simone in 2018 was toegetreden als bestuurslid, is zij ook weer gestart bij de dames jazz groep waar zij nog altijd met veel plezier danst.

Miranda de Vries

Miranda de Vries

Bestuur voorzitter

Gymleiding aangepast sporten, sport en spel

Over Miranda is geboren en getogen in Emmer-Compascuum. Zij is sinds 2009 bestuurslid bij GV Unido. Sinds 2019 heeft zij het stokje overgenomen als voorzitter van het bestuur. Hiernaast heeft zij ook nog een fulltime baan.

“Als bestuur zijn we dagelijks bezig om de vereniging gezond te houden, leden te werven en andere zaken te regelen. Het is erg gezellig in het bestuur, maar we zijn ook serieus om alles in goede banen te kunnen leiden. We zetten ons beste beentje voor bij GV Unido! Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij de vereniging en doe dat met alle plezier!”.

Ook Miranda is lid van de vereniging. In 2010 is de huidige dames jazz groep opgestart en hier doet zij sindsdien met volle plezier aan mee. Sinds 2021 geeft zij ook de groepen aangepast sporten en sport en spel les!